Raadiku pälvis piirkonna esimese munitsipaalkorterite elurajoonina maineka rahvusvahelise rohemärgiseRaadiku pressiteade

Maailma juhtiva jätkusuutlikkuse sertifikaadiga BREEAM hinnatakse hoonete kestlikkust, energiatõhusust ja kasutajate heaolu tervikuna. Raadiku majad pälvisid BREEAMi „väga hea” hinnangu.

Lasnamäe linnaosas asuvaid Raadiku munitsipaalelamuid tunnustati tänavu veebruaris BREEAM jätkusuutlikkuse sertifikaadiga, mis põhineb maailmas enim tunnustatud ja põhjalikel hindamispõhimõtetel.

Rohemärgise saamiseks hinnatakse hoonet kuni kaheksas kategoorias: vaadeldakse kasutajate heaolu, energiatõhusust, ligipääsetavust ja tänapäevaseid transpordiühendusi, hoone kestlikkust ning rohelahendusi hoone ümber jne. Raadiku munitsipaalmajad pälvisid BREEAMi rohemärgise kõrgel „väga hea” tasemel, mille tõid esmajoones elamute energiatõhusus, sisekliima reguleeritavus, kvaliteetsete ehitusmaterjalide kasutus, avar haljasala ja välipuhkealad elanikele.

Litsentseeritud BREEAMi hindaja, Tepsli eksperdi Margus Tali sõnul on rohesertifitseerimise valdkond seni olnud ennekõike suunatud ärikinnisvarale, elukondlikele hoonetele on tähelepanu osutatud alles alates 2020. aastast. „Kogu Baltikumis on elamute sertifitseerimine olnud pigem haruldane ja seni on Eesti eluhoonetest ainsana pälvinud BREEAMi märgise Lumi Capitali portfelli kuuluvad Lumi Kodude üürikorterid Manufaktuuri ja Aiandi kvartalites. Nüüd on olulise tunnustuse saanud ka Raadiku munitsipaalmajad,” sõnas Tali. Ühtlasi on Raadiku majad esimesed BREEAMi märgisega munitsipaalelamud terves Ida-Euroopas. „Näeme, et turul teadlikkus kasvab – üha enam soovitakse sertifitseerimisega saada kindlust, et olemasolev või uusehitis vastab kõigile tänapäevastele ja rohepöörde tingimustele,” lisas Tali.

„Märgise taotlemise protsess andis meile võimaluse väga põhjalikult ära hinnata, millisel tasemel on Raadiku elamute energiatõhusus, kestlikkus, rohelahendused jne – lühidalt öeldes kõik, mis mõjutab nii elanike heaolu kui ka kinnisvara pikaajalist väärtust,” ütles Raadiku Arenduse juhatuse liige, Lumi Capitali partner Martin Rekor. „Kõrge hinnangu saamiseks tegime Raadikule ka lisainvesteeringuid ning kuna sertifikaati tuleb regulaarselt ka uuendada, saame tulemuste põhjal plaanida ka arendusi tulevikuks. Meie eesmärk on olla oma töös põhjalik ja toetuda tõendatud teadmistele. Ja lõppkokkuvõttes on äärmiselt oluline see: hästi ehitatud ja säästlikus hoones lihtsalt on parem elada.”

„On hea meel näha, et Raadiku munitsipaalelamuid on tunnustatud kõrgel tasemel rohesertifikaadiga. See annab elanikele ja Tallinna linnale kindluse, et tegemist on väärtusliku ja jätkusuutliku elukeskkonnaga. Keskkonnasäästlikud lahendused panustavad nii puhtamasse kui ka inimeste tervist toetavasse linnaruumi. Raadiku elamud on väga hea näide koostööst erasektori esindajaga, kelle jaoks on jätkusuutlik tegevus oluline,” sõnas Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko.

2010. aastal valminud Raadiku munitsipaalkorterite elurajoonis on üheksa maja 1215 korteriga, mis on koduks umbes 3500 Tallinna elanikule. Elamukompleksi omanikuks on Raadiku Arendus OÜ, mida juhib Lumi Capital.

 

Kontakt

LUMI CAPITAL
Kentmanni 4, Tallinn 10116, Estonia (5. korrus)
 

 

lumi kinnisvaraPROJEKTIDE KODULEHED